Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki drożdżowe z jagodami w lukrze"
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem, mlekiem i olejem. Wbij jajko i zagnieć ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Jagody oraz poziomki opłucz, osącz. Owoce rozgnieć widelcem. Wymieszaj z cukrem waniliowym i z okruszkami ciastek.
Kiedy ciasto podwoi objętość, ponownie je zagnieć. Podziel na 2 porcje. Każdą rozwałkuj na kwadrat (34 x 34 cm). Placki posmaruj owocowym nadzieniem. zwiń. Rulony pokrój w grube plasterki. Ustaw je w formie wyłożonej pergaminem. Piecz 35 minut w 175°C. Oblej lukrem. Udekoruj.Źródło: Naj