Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimak drożdżowy z bakaliami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
ciasta drożdżowego zagnieć. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Nadzienie: masę makową wymieszaj z bakaliami.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć i rozwałkuj na cienki placek. Posmaruj go masą bakaliowo-makową. Pozostaw wolne brzegi. Placek zwiń. Rulon przełóż do formy posmarowanej tłuszczem. Odstaw na ok. 20 minut, by ciasto ponownie wyrosło. Potem piecz ok. 50 minut w temp. 190°C. Cukier puder utrzyj z syropem na gęsty lukier. Posmaruj nim wystudzone ciasto.Źródło: Naj