Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, ale nie dla dzieci, ciasteczka, saszetki ze śliwkami z nalewki, w delikatnym, marchewkowym cieście.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 104
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4476
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 104
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4476
Składniki
Mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy masło pokrojone w kosteczki, zgniatamy tłuczkiem do kartofli, aż powstanie ciasto o konsystencji kruszonki. Dodajemy startą na małych oczkach marchew i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folię wkładamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach rozwałkowujemy ciasto tak jak na pierogi i wycinamy kwadraciki z których robimy saszetki. Do każdej saszetki wkładamy po 1 osączonej śliwce. Zlepiamy i układamy saszetki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i pieczemy 20-25 minut. Upieczone wykładamy na talerz i polewamy roztopioną polewą czekoladową. Smacznego!!!