Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe ciasto z kruszonką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Do kefiru wsyp kaszę, wymieszaj, dodaj cukier i jajka, zmiksuj na małych obrotach. Odstaw na godzinę. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż do lodówki.
Śliwki wymieszaj z cukrem, odstaw. Zlej sok, dodaj do niego mąkę ziemniaczaną. Zagotuj, wymieszaj ze śliwkami.
Do ciasta dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę, na wierzchu ułóż śliwki. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij ciasto, wierzch posyp startą kruszonką, piecz 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień