Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponujemy pyszny deser w który wykorzystaliśmy sezonowe owoce – śliwki. Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Składniki
Śliwki obieramy ze skórki, następnie wyjmujemy pestki i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojone śliwki przekładamy do garnka, dodajemy cukier puder i gotujemy przez kilka minut W osobnej szklance przygotowujemy mieszankę dwóch łyżek wody i 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej, którą następnie dodajemy do masy śliwkowej Całość gotujemy jeszcze przez 2 minuty ciągle mieszając
Dno miseczek smarujemy Nutella, następnie nakładamy biszkopty i zalewamy trzema łyżkami masy śliwkowej Ponownie układamy biszkopty, pół łyżeczki Nutelli i trzy łyżki masy Na wierzch kładziemy po jednym biszkopcie i dla dekoracji posypujemy kakaem Deser wstawiamy do lodówki na dwie godziny