Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort jest pracochłonny ale naprawdę warto.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
BISZKOPT ( 1 porcja 4 jajka 3/4szkl.maki przennej 1/4 mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy szczypta soli. KREM 2 litry mleka 6 zółtek 1/2 litra smietany18% 1,5 szkl.cukru pudru 2 masła kakao cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE. Biszkopt/ Białka ubijamy z solą,dodajemy kolejno;cukry,zółtkai mąki z proszkiem.Mieszamy.Wlewamy do tortownicy i pieczemy 25-30 min w temperaturze 170 stopni.Pieczemy dwa biszkopty. KREM/do gotujacego się mleka z cukrem waniliowym wlewamy roztrzepane zółtka ze smietaną.Gotujemy do oddzielenia serwatki.Odcedzamy twarozek. Obydwa biszkoty przekrajamy na 3 częsci i kazdy krążek nasaczamy wodą z cytryną.Warstwy przekładamy kremem.Z jednego biszkopta po dwóch przeciwległych brzegach wycinamy kawałki odrysowane od dna tortownicy,które będą uszami. Na prostokatnej tacce układamy od dolu wyciety biszkopt (tułów) do niego przykładamy cały ( głowa) i wyciete kawałki po bokach (uszy) Wierzch i boki smarujemy kremem .Dekorujemy.Do częsci kremu dodajemy kakao i rysujemy oczy ,buzie i nos.