Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czapki z głów, Panowie. Chylcie czoła, Panie. Moja wegetariańska duma. Bo schasole to za mało. Jest kotlet. Jest buła. To jeszcze trzeba to połączyć. Więc słodkie wege-burgery powstały. Zakwaszone trochę sosem jeżynowym i świeżymi truskawkami.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Składniki
Ze względu na ograniczoność podawania listy składników nie podaję przepisu na bułki i kotlety - zapraszam do moich przepisów, tam wszystko jest opisane. W przypadku bułek, można zastąpić je dowolnymi, kupnymi.
SOS Jeżyny rozgniatam widelcem i umieszczam w rondelku. Zagotowuję i pozostawiam na bardzo małym ogniu do odparowania płynów. Mieszam od czasu do czasu. Na końcu dodaję posiekany rozmaryn.
SKŁADANIE BURGERA Przekrawam bułki na pół. Smaruję delikatnie masłem. Na spodzie układam kiełki, następnie słodki kotlet. Truskawki kroję na plastry i układam. Dodaję sosu jeżynowego. Przykrywam drugą częścią drożdżówki.