Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne ciasteczka do popołudniowej kawy.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2259
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101826
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2259
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101826
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Składniki
Każdy z trzech płatów ciasta potnij na osiem kwadratów. Posmaruj je roztopionym masłem i złóż razem po dwie sztuki.
W blasze do pieczenia muffinów wysmaruj masłem dwanaście otworów i wyłóż je podwójnymi kwadracikami z ciasta. Delikatnie podwiń ich wystające końce.
Piekarnik podgrzej do temperatury 200 C. W misce utrzyj na puszystą masę jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, likier oraz mąkę, a potem dokładnie wymieszaj.
Do każdego wgłębienia z ciastem włóż dwie łyżki masy twarożkowej. Owoce umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Wymieszaj jasne i ciemne winogrona i rozłóż je na masie twarożkowej. Ciastka piecz na złoto przez około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast wyjmij z foremek i ostudź. Później oprósz ciastka cukrem pudrem i od razu podawaj.