Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 362
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 362
Składniki
Do garnka wlej pół szklanki letniej wody. Dodaj drożdże, cukier i 3 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Por oczyść i pokrój w paseczki. Podsmaż na rozpuszczonym na patelni maśle. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni.
Do mąki dodaj łyżeczkę soli, zaczyn i pół szklanki letniej wody. Zagnieć ciasto, poprósz je lekko mąką, przykryj ściereczką i wstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Do wyrośniętego ciasta dodaj boczek, por, groszek i zioła.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i rozsmaruj w niej ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie piecz w nagrzanym piekarniku w 170° C przez 50 minut.Źródło: Na żywo