Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słone ciasto warzywne"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5808
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 312
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5808
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 312
Składniki
Mąkę wymieszaj z rozdrobnionym, zimnym masłem. Wbij jajko, dodaj mleko, sól i zagnieć ciasto. Owiń je folią i odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana, pomidory i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż warzywa.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Spód nakłuj widelcem. Następnie wyłóż warzywa. Całość zalej jajkiem roztrzepanym ze śmietaną. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką.Źródło: Na żywo