Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, smaczne, pachnące kokosem ciasteczka z promyczkiem słońca - w sam raz na pochmurne dni :)
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 530
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1820
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1162
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 129
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 530
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1820
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1162
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 129
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Składniki
Olej kokosowy przekładamy do miseczki wraz z jajkiem i żółtkiem oraz cukrem i cukrem waniliowym - ubijamy za pomocą miksera. Następnie dodajemy po szczypcie soli i kurkumy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kilka kropel aromatu migdałowego. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy serducha (lub inny kształt) za pomocą foremki, maczamy je w białkach wymieszanych z cukrem pudrem, a następnie w "kurkumowych" wiórkach kokosowych. Tak przygotowane serducha układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 10 minut. Życzę smacznego! :)