Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczny piaskowy wieniec"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 22
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 131
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 22
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 131
Składniki
Masło stop w garnku, odstaw do wystudzenia. Jajka z cukrem pudrem utrzyj na puszystą, gęstą masę. Wprost do masy jajecznej przesiej oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj mielone migdały i cukier waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Kiedy się połączą, powoli dolewaj masło i stale mieszaj masę mikserem. Morele przełóż na sitko, osącz z zalewy.
Formę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz odrobiną mąki. Na spodzie rozłóż połówki moreli. Potem foremkę napełnij ciastem, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około godziny, aż ładnie się zrumieni.
Ciasto studź w foremce 20 minut, potem ostrożnie przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto oprósz cukrem pudrem. Podawaj np. z sosem waniliowym.Źródło: Naj