Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1441
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 214
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 227
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 225
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7172
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1441
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 214
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 227
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 225
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7172
Składniki
Śmietane, drożdze i cukier rozgniatamy oraz mieszamy. Wszystkie rodzaje mąki, margaryne, smalec,żółtka, sół oraz drożdze ze śmietną i cukrem, przesiekamy na stolnicy, następnie zagniatamy ciastko. Gotowe i ładnie wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 1godzine. Dzielimy na części (ja robię około 5), wałkujemy i wycinamy prostokąty, nakładamy dowolne nadzienie, z których formujemy paszteciki. Na końcu każdego robimy ząbki za pomocą widelca. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temp. 150 stopni. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)