Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 84
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 84
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Składniki
Śmietane, drożdze i cukier rozgniatamy oraz mieszamy. Wszystkie rodzaje mąki, margaryne, smalec,żółtka, sół oraz drożdze ze śmietną i cukrem, przesiekamy na stolnicy, następnie zagniatamy ciastko. Gotowe i ładnie wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 1godzine. Dzielimy na części (ja robię około 5), wałkujemy i wycinamy prostokąty, nakładamy dowolne nadzienie, z których formujemy paszteciki. Na końcu każdego robimy ząbki za pomocą widelca. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temp. 150 stopni. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)