Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone ciasteczka waniliowe"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 133
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
Czas przygotowania: około 30 minut
Jajka wbić do miski. Dodać szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Utrzeć mikserem na puszystą, jasnokremową masę. Pod koniec ubijania na przemian dodawać 20 dag mąki oraz mleko. Ciasto odstawić pod przykryciem na około 15 minut.
Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do ciasta i ponownie je wymieszać.
Patelnię z wgłębieniami posmarować olejem. Mocno rozgrzać. Do wgłębień nałożyć po łyżce ciasta. Partiami smażyć ciastka na złocisty kolor z obu stron. Serwować posypane cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco