Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajko, żółtko, śmietanę i masło. Posiekać wszystko razem i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min. W międzyczasie rozpuścić galaretkę wg przepisu z opakowania.
Rozwałkować ciasto i ułożyć w formie, lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec przez 25-30 min. Upieczone ciasto wystudzić.
Ubić śmietankę na sztywno, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać dodać serem, wymieszać mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się. Wsypać borówki do kremu i wymieszać ręcznie szpatułką.
Wyłożyć krem na przestudzone ciasto. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę, posypać borówkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :-)