Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2677
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4765
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102253
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2677
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4765
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102253
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajko, żółtko, śmietanę i masło. Posiekać wszystko razem i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min. W międzyczasie rozpuścić galaretkę wg przepisu z opakowania.
Rozwałkować ciasto i ułożyć w formie, lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec przez 25-30 min. Upieczone ciasto wystudzić.
Ubić śmietankę na sztywno, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać dodać serem, wymieszać mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się. Wsypać borówki do kremu i wymieszać ręcznie szpatułką.
Wyłożyć krem na przestudzone ciasto. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę, posypać borówkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :-)