Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem przygotowany do rurek z ciasta francuskiego, prosty i łatwy w przygotowaniu. Wzbogacony o posikaną świeżą miętę oraz słodycz przełamana sokiem z limonki. Polecam
mikser, miska, szpatułka lub łyżka drewniana,
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Mocno schłodzoną kremówkę przelać do szklanej miski i miksować najpierw na małych obrotach miksera , a następnie na większych. Gdy śmietana zacznie gęstnieć nie przerywając miksowania dodawać cukier puder i na koniec dodać śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodać posiekaną miętę oraz sok z limonki. Delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką drewnianą . Smacznego.
Krem gotowy do nadziewania rurek.