Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śmietankowy placek pod kruszonką"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 284
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 284
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Ciasto: zagnieć (powinno wyjść jak na kruszonkę). Owiń folią, włóż do lodówki.
Krem: śmietany zmiksuj z cuk rem pudrem. Dodaj wiórki kokosowe, wsyp budyń i proszek do pieczenia, wymieszaj. Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj do kremu, delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół. Na blachę wyłóż jedną część pokruszonego ciasta. Wlej krem, rozsmaruj. Na wierzch pokrusz resztę ciasta. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu udekoruj ulubioną polewą lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych niedaleko Włocławka</strong>
czas przygotowania75 min ilość porcji10 cena za porcję2 złŹródło: Chwila dla Ciebie