Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 53
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 105
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 41
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 39
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 53
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 105
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 41
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 39
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj żółtka i olej, ubijając. Wsyp mąki z proszkiem i kakao, połącz. Piecz ok. 30 min w 190°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. 2 Masa: pierniki zetrzyj na tarce. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kremówkę ubij z cukrem. Wsyp pierniki i cynamon, wlej ciepłą żelatynę, połącz. Połowę masy rozsmaruj na spodzie. Gdy stężeje, posmaruj resztą. Ułóż biszkopt. 3 Dekoracja: mleko, masło i czekoladę stop. Ostudź, polej ciasto. Posyp ryżem i piernikami.Źródło: Chwila dla Ciebie