Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec w biszkoptach"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Składniki
Truskawki myję, oczyszczam. Trochę owoców zostawiam do dekoracji, resztę miksuję z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w szklance wrzątku, studzę.
Do musu truskawkowego dodaję jogurt. Następnie ostrożnie wlewam tężejącą żelatynę i mieszam całość mikserem. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Do bitej śmietany dodaję porcjami masę truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką.
Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.Źródło: Naj