Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec w biszkoptach"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Truskawki myję, oczyszczam. Trochę owoców zostawiam do dekoracji, resztę miksuję z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w szklance wrzątku, studzę.
Do musu truskawkowego dodaję jogurt. Następnie ostrożnie wlewam tężejącą żelatynę i mieszam całość mikserem. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Do bitej śmietany dodaję porcjami masę truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką.
Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.Źródło: Naj