Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec w biszkoptach"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Truskawki myję, oczyszczam. Trochę owoców zostawiam do dekoracji, resztę miksuję z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w szklance wrzątku, studzę.
Do musu truskawkowego dodaję jogurt. Następnie ostrożnie wlewam tężejącą żelatynę i mieszam całość mikserem. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Do bitej śmietany dodaję porcjami masę truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką.
Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.Źródło: Naj