Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i smaczny deserek.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23303
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 174
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 358
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23303
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 174
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 358
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z proszkiem do pieczenia. Białka utrzeć z cukrem na sztywną pianę, dodać utarte żółtka, obie mąki oraz ocet. Dokładnie wymieszać, wylać na blachę o wymiarach 34 cm na 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu odłożyć do całkowitego wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Wszystkie galaretki rozpuścić w gorącej wodzie osobno, w o połowę mniejszej ilości wody niż podaje przepis na opakowaniu. Gdy stężeją pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ½ szklance ciepłej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać jogurt i letnią rozpuszczoną żelatynę i pokrojoną galaretkę, po czy wymieszać. Upieczony biszkopt wyjąć z blaszki, a blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ponownie położyć biszkopt. Następnie masę wylać na biszkopt, wyrównać i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.