Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowy porzeczkowiec- proste smaczne ciasto z dodatkami!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1389
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70377
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 242
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1389
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70377
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 242
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy pod koniec wsypujemy cukier i galaretkę mieszamy i studzimy.
Warstwa porzeczkowa: Galaretki rozpuszczamy w soku. Śmietankę ubijamy do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę porzeczkową. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- pierniczki-warstwa porzeczkowa- rodzynki polane rozpuszczonym na ogniu kajmakiem