Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Snickers z mascarpone bez pieczenia to kolejna wersja pysznego ciasta inspirowanego popularnym batonikiem a także idealna dawka słodyczy dla wielbicieli słodkich deserów. Snickers z mascarpone to prosty w przygotowaniu bardzo efektowny smakołyk w sam raz na domowe przyjęcia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów. Masę kajmakową ( można ją lekko podgrzać ) rozprowadzamy na ciastkach, po czym układamy drugą warstwę krakersów.
Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciastka i dokładnie ją rozprowadzamy a na niej układamy kolejną warstwę krakersów.
W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód oraz cukier i ciągle mieszamy, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na krakersy wykładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając.
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą dokładnie ją rozprowadzając. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.