Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango okazało się za mdłe, wpadliśmy na pomysł aby zrobić sorbet.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 971
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 971
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Składniki
Mango obieramy i dzielimy na cząstki, dodajemy kostki lodu oraz dwa wyciśnięte pomarańcze. Blędujemy, wylewamy gotową masę do pojemnika i wkładamy do zamrażarki, co 30-40 min należy sorbet przemięszać. Po ok 2h gotowy do spożycia! Sorbet wyszedł bardzo słodki dlatego odradzam dosładzania. Owoce tropikalne są o tej porze wyjątkowo dojrzałe i słodkie. Smacznego