Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango okazało się za mdłe, wpadliśmy na pomysł aby zrobić sorbet.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mango obieramy i dzielimy na cząstki, dodajemy kostki lodu oraz dwa wyciśnięte pomarańcze. Blędujemy, wylewamy gotową masę do pojemnika i wkładamy do zamrażarki, co 30-40 min należy sorbet przemięszać. Po ok 2h gotowy do spożycia! Sorbet wyszedł bardzo słodki dlatego odradzam dosładzania. Owoce tropikalne są o tej porze wyjątkowo dojrzałe i słodkie. Smacznego