Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto straszne z wyglądu, połączeniem smaku natomiast zaskakuje. Słodki pomysł na przyjęcie.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 285
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 308
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16427
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 109
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 285
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 308
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16427
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 109
Składniki
Biszkopt czekoladowy: Mleko podgrzej, rozpuść w nim połamaną czekoladę. Wystudź. Sypkie składniki wymieszaj (mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i kakao). Jajko ubij mikserem z cukrem na puszystą masę. Dodawaj powoli śmietanę i olej. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Ciasto wylej do formy (tortownica 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Biszkopt szpinakowy: Szpinak podgrzewaj na patelni do czasu aż woda odparuje. Jajka utrzyj mikserem z cukrem. Powoli dodawaj olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodaj szpinak. Wymieszaj łyżką. Piecz przez 40 minut w 180 stopniach C. Krem: Galaretki rozpuść w szklance wody i wystudź. Kremówkę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier i śnieżkę. Porcjami dodawaj twaróg. Wymieszaj z chłodną galaretką. Każdy z biszkoptów przekrój na dwie części- powstaną 4 blaty. Ułóż kolejno biszkopt czekoladowy, masa, biszkopt szpinakowy, masa, biszkopt czekoladowy, masa, poruszony biszkopt szpinakowy. Ciasto ozdób żelkami. Przechowuj w lodówce.