Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla drożdżowa z delikatnym musem jabłkowym"
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 165
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 84
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2156
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 154
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 165
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 84
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2156
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 154
Składniki
Masło stop. Drożdże rozetrzyj z odrobiną cukru. Dodaj tyle ciepłego mleka oraz mąki, aby powstał gęsty zaczyn. Odstaw go na 20 minut do wyrośnięcia.
Pozostałą mąkę przesiej do miski. Dodaj zaczyn, resztę cukru i cukier waniliowy. Wlej pozostałe mleko. Dodaj jajka i żółtka. Zagnieć ciasto. Pod koniec wlej zimne masło, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj i zmiksuj. Mus połącz z masą makową i bakaliami. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć.
Rozwałkuj na 2 placki. Posmaruj je masą makową. Zwiń. Odstaw na 15 min. Piecz ok. 50 min w 200°C. Ostudź. Polej lukrem. Udekoruj.
80 min (bez czasu wyrastania ciasta) Porcja: 470 kcalŹródło: Naj