Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowa strucla z jabłkami i marchewką oraz nutą cynamonu. Odpowiednio słodka i delikatnie kwaskowa. Polecam....więcej
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1358
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1358
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
leko lekko podgrzewamy alby było lekko ciepłe, dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki oraz rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.
Marchew i jabłka obieramy i myjemy. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach a marchew na małych. Do marchewki i jabłka dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy długość blaszki (28x40). Na ciasto wykładamy farsz. Zawijamy. Przekładamy do blaszki, smarujemy mlekiem. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)