Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowa strucla z jabłkami i marchewką oraz nutą cynamonu. Odpowiednio słodka i delikatnie kwaskowa. Polecam....więcej
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 793
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 793
Składniki
leko lekko podgrzewamy alby było lekko ciepłe, dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki oraz rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.
Marchew i jabłka obieramy i myjemy. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach a marchew na małych. Do marchewki i jabłka dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy długość blaszki (28x40). Na ciasto wykładamy farsz. Zawijamy. Przekładamy do blaszki, smarujemy mlekiem. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)