Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Rozwałkuj rozmrożone ciasto francuskie. Mak opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu 20 minut, osącz na gęstym sicie. Zmiel mak trzy razy w maszynce do mielenia mięsa, zmiel też migdały. Wymieszaj mak z migdałami, dodaj cukier puder, rodzynki, posiekane orzechy włoskie. Do masy możesz dodać także smażoną skórkę pomarańczową.
Masę makową rozprowadź na cieście. Zwiń w rulon, końce podwiń, aby masa nie wypadła. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień