Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel makowy"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Masło stop, ostudź. Mleko podgrzej, dodaj drożdże, po łyżce cukru i mąki. Odstaw na 15 min. Dodaj resztę składników, wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: mak gotuj w mleku 3-4 min. Ostudź, zmiel. Dodaj pokrojone jabłka, rodzynki i cukier, podduś. Ostudź. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, rozsmaruj nadzienie. Zwiń.
Strucle posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie