Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17032
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17032
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.
Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.
Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień