Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415185
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2489
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415185
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2489
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.
Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.
Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień