Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.
Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.
Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień