Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z jabłkami z Ziemi Lubuskiej"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1448
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 52
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1448
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 52
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Z Ziemi Lubuskiej
Mąkę przesiej, połącz z cynamonem. Dodaj posiekaną margarynę i rozetrzyj z mąką, aż powstaną małe grudki. Dodaj cukier, rozrobione w wodzie drożdże, mleko, jajko. Zagnieć ciasto, odłóż nakryte w ciepłe miejsce. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Połącz z cukrem, bułką, cynamonem i rodzynkami. Ciasto rozwałkuj na prostokąt ok. 50x40 cm. Posmaruj połową masła, rozłóż nadzienie. Zwiń, przełóż na blachę, polej resztą masła.
Piecz 25-40 min (zależnie od grubości), aż z się zezłoci. Upieczone ciasto wyjmij, ostudź i dowolnie udekoruj, np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety