Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z twarogiem"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Składniki
Ciasto rozmroź w pokojowej temperaturze. Migdały zrumień na suchej patelni. Ciastka pokrusz. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Utrzyj 6 łyżek masła z solą, cukrem i cukrem waniliowym. Do masy domieszaj jajka i twaróg. Pozostałe masło stop.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt 43 x 50 cm. Posmaruj go masłem. Posyp zrumienionymi migdałami oraz okruszkami ciastek i kosteczkami truskawek. Na tym rozsmaruj krem serowy. Pozostaw wolne brzegi. Ciasto zroluj. Końce zawiń pod spód. Strudel ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 35 minut. Przed podaniem strudel oprósz cukrem pudrem (możesz go wymieszać wcześniej z wanilią).
Ciasto podawaj np. z sosem waniliowym. ok. 1 godziny i 30 minut. 1 porcja ok. 490 kcal.Źródło: Tina