Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczne ciasteczka czekoladowe"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Składniki
Ubij na puszystą masę jajka z cukrem i przyprawą korzenną. Dodaj drobno startą czekoladę, mielone migdały, suszoną żurawinę i delikatnie zamieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i całość wymieszaj łopatką na jednolitą masę.
Masę odstaw na około 30 minut, aby zgęstniała. Gęste ciasto podziel na połowę i uformuj dwa wałki o średnicy ok. 2 cm.
Pokrój w talarki grubości około 1 cm. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na niej poukładaj talarki. Blachę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około 15 minut.
Jeszcze ciepłe ciasteczka możesz delikatnie posypać kakao lub cukrem pudrem. Po całkowitym wystudzeniu ciasteczka powkładaj do szklanego, udekorowanego słoja lub owiń po kilka tasiemką.
Czas: 90 minut | Poziom: średni |30 sztuk, 80 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień