Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne domowe ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta, można upiec je wcześniej i przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniku.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8881
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8881
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i wymieszaj.
W drugiej misce utrzyj na gładko masło z cukrem, dodaj jajko i chwilę zmiksuj wszystko razem.
Wsyp suche składniki i pokrojoną czekoladę, wyrób ciasto . Z ciasta odrywaj małe kawałki ciasta i formuj kulki i lekko spłaszcz. Na kratkę połóż papier do pieczenia i ułóż pieguski w odstępach.
Piec około 15 minut w temperaturze 180 st. do zrumienienia ciasteczek. Polecam.