Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, ale pracochłonne
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Składniki
Upiec dwie babki jedną białą i drugą ciemną Jajka ubić, aż masa urośnie, następnie lekko zaparzyć. Ubijać aż masa zgęstnieje. Następnie wymieszać mąkę z proszkiem. Wlać do do foremki i piec 40-50 minut
Pół szklanki mleka zmieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać zawiesinę i ugotować papkę. Utrzeć masło (margarynę), dodać pakę, na końcu dodać zapach
Po upieczeniu ciemną babkę przekroić dwa razy. powstaną 3 plastry. nakropić jak tort i posmarować kremem. białą babkę kroimy tak samo. z ciemnej babki dać środkowy plaster do białej, a z białej dać środkowy plaster do ciemnej. Gdy są równo złożone wyformować i znów przełożoną babkę przekroić dwa razy, znów powstaną trzy plastry. Z białej baki dać środkowy plaster do ciemnej babki, a z ciemnej do białej. Wierzch polać polewą, lub posmarować kremem i posypać migdałami