Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Składniki
Biszkopt upiec wg własnego przepisu. jeśli wyrośnie bardzo wysoki to przekroić wzdłuż na pół. Jedną warstwe zostawić w formie, a drugą pokroić na 8 długich pasków. Jeżeli jest niski to tylko pokroić w długie paski (bez spodniej warstwy).
Ser: Margarynę z cukrem roztopić w garnku, powoli dodawać ser, rozbite jaja. dobrze wymieszać, cały czas trzymać na ogniu. Gdy zacznie się gotować to wlać rozrobiony budyń w mlekku, gotować do zgęstnienia.
Na biszkopt wylać cieniutką warstwe sera- ciepłego, na to wyłożyć 4 paski pokrojonego biszkoptu w równych odstępach. W powstałe dziury wylać ser, teraz na ser położyć pozostałe paski biszkoptu i w szpary wlać ser. Mnie tego sera troszke brakło więc żeby ciasto było mniejwięcej równe to na niższą warstwe sera położyłam podłużne biszkipty. Całość zalać tężejącą galaretką.
Przepis pochodzi z takiej małej gazetki z serii "przyślij przepis" -"Ciasta i torty"