Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Składniki
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i połączyć z cukrem pudrem, jajkiem oraz śmietaną. Dodać masło i zagnieść. ciasto podzielić na 2 części i owinąć w folię spożywczą. Jedną część włożyć na godzinę do lodówki, a drugą do zamrażalnika. Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszkę 23x33 cm, nakłuć widelcem i piec ok. 12 min. w temp. 180*C.
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. połączyć z budyniem i mąką ziemniaczaną rozrobionymi w reszcie mleka. Gotować 1 min. Na ciasto wyłożyć kaszę mannę, plasterki jabłek, cynamon i cukier waniliowy. Wylać budyń i na całość zetrzeć na tarce zamrożone ciasto. Piec ok. 40 min. w temp. 180*C.