Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy prawdziwą, piękną złotą jesień, która pachnie jabłkami i cynamonem. Na straganach czerwień jabłek kusi, więc poddajemy się temu i pieczemy pyszną szarlotkę. A pomoże nam w tym urządzenie Philips Airfryer. Podpiekamy, pieczemy i jemy – pyszną, kruchą i pachnącą słoneczną jesienią szarlotkę :)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę pszenną umieszczamy w misce miksera, dodajemy masło, jajo, zaczynamy wyrabiać ciasto. Dorzucamy cukier puder i szczyptę soli. Ciasto zagniatamy, zawijamy w folię i chowamy na 30 minut do lodówki.
Jabłka myjemy, obieramy ze skóry, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki. Jabłuszka oprószamy cukrem i cynamonem.
Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Koszyk wykładamy papierem do pieczenia uważając, by nie przekroczyć poziomu „max“.
Połową ciasta wykładamy spód koszyka. Ciasto podpiekamy w urządzeniu 8-10 minut – musi być lekko rumiane.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłuszka. Całość przykrywamy drugą połową rozwałkowanego ciasta.
Zmniejszamy temperaturę urządzenia Airfryer do 180 stopni. Ciasto pieczemy 20 minut.