Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To typowo jesienne ciasto. Jest bardzo łatwa w zrobieniu i poradzą sobie z nią osoby, które rzadko pieką.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 91
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 372
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3649
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 91
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 372
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3649
Składniki
Przygotuj formę o wymiarach 25/25 Masło roztopić, następnie lekko przestudzić. Wsypać cukier, wlać esencję waniliową, wbić jajko. Wymieszać łyżką i stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać ręką, ma powstać zwarta całość, którą trzeba podzielić na dwie części. Jedną część owijamy we folię i wkładamy do zamrażarki, druga wylepiamy dno formy do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Jabłka opieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cynamonem. Wykładamy na ciasto. Na wierzch ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy 40 minut w 170* Przez pierwsze 20 minut pieczemy góra dół, następnie tylko dół. Smacznego.