Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To typowo jesienne ciasto. Jest bardzo łatwa w zrobieniu i poradzą sobie z nią osoby, które rzadko pieką.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29314
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29314
Składniki
Przygotuj formę o wymiarach 25/25 Masło roztopić, następnie lekko przestudzić. Wsypać cukier, wlać esencję waniliową, wbić jajko. Wymieszać łyżką i stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać ręką, ma powstać zwarta całość, którą trzeba podzielić na dwie części. Jedną część owijamy we folię i wkładamy do zamrażarki, druga wylepiamy dno formy do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Jabłka opieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cynamonem. Wykładamy na ciasto. Na wierzch ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy 40 minut w 170* Przez pierwsze 20 minut pieczemy góra dół, następnie tylko dół. Smacznego.