Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To typowo jesienne ciasto. Jest bardzo łatwa w zrobieniu i poradzą sobie z nią osoby, które rzadko pieką.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18610
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18610
Składniki
Przygotuj formę o wymiarach 25/25 Masło roztopić, następnie lekko przestudzić. Wsypać cukier, wlać esencję waniliową, wbić jajko. Wymieszać łyżką i stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać ręką, ma powstać zwarta całość, którą trzeba podzielić na dwie części. Jedną część owijamy we folię i wkładamy do zamrażarki, druga wylepiamy dno formy do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Jabłka opieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cynamonem. Wykładamy na ciasto. Na wierzch ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy 40 minut w 170* Przez pierwsze 20 minut pieczemy góra dół, następnie tylko dół. Smacznego.