Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekac z margaryną dodac zółtka,całe jajka ,cukier,cukier waniliowy/1 opakowanie/ i aromat pomaranczowy a na koncu smietane.Wyrobic ciasto jesli bedzie zbyt klejace obsypac lekko maką. Wstawic na 30 min do lodówki .W tym czasie przygotowac nadzienie : obrane jabłuszka zetrzec na tarce o grubych oczkach , dodac cukier waniliowy, cukier oraz cynamon Ciasto podzielic na 2 czesci, rozwałkowac ,jedna wylozyc na tortownicę lub blaszkę, ponakłuwac zwilzonym widelcem w ciepłej wodzie Do jabłuszek dodajemy bułke tartą, wymieszac i wyłozyc na ciasto, przykryc pozostała czescią ciasta, równiez ponakłuwac widelcem. Piec 45 min w 200st. po upieczeniu posypac cukrem pudrem.Smacznego! Szarlotke przechowuje pod pokrywą do tortów długo wiec zachowuje swiezosc :-)