Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2163
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 117
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 207
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2163
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 117
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 207
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekac z margaryną dodac zółtka,całe jajka ,cukier,cukier waniliowy/1 opakowanie/ i aromat pomaranczowy a na koncu smietane.Wyrobic ciasto jesli bedzie zbyt klejace obsypac lekko maką. Wstawic na 30 min do lodówki .W tym czasie przygotowac nadzienie : obrane jabłuszka zetrzec na tarce o grubych oczkach , dodac cukier waniliowy, cukier oraz cynamon Ciasto podzielic na 2 czesci, rozwałkowac ,jedna wylozyc na tortownicę lub blaszkę, ponakłuwac zwilzonym widelcem w ciepłej wodzie Do jabłuszek dodajemy bułke tartą, wymieszac i wyłozyc na ciasto, przykryc pozostała czescią ciasta, równiez ponakłuwac widelcem. Piec 45 min w 200st. po upieczeniu posypac cukrem pudrem.Smacznego! Szarlotke przechowuje pod pokrywą do tortów długo wiec zachowuje swiezosc :-)