Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekac z margaryną dodac zółtka,całe jajka ,cukier,cukier waniliowy/1 opakowanie/ i aromat pomaranczowy a na koncu smietane.Wyrobic ciasto jesli bedzie zbyt klejace obsypac lekko maką. Wstawic na 30 min do lodówki .W tym czasie przygotowac nadzienie : obrane jabłuszka zetrzec na tarce o grubych oczkach , dodac cukier waniliowy, cukier oraz cynamon Ciasto podzielic na 2 czesci, rozwałkowac ,jedna wylozyc na tortownicę lub blaszkę, ponakłuwac zwilzonym widelcem w ciepłej wodzie Do jabłuszek dodajemy bułke tartą, wymieszac i wyłozyc na ciasto, przykryc pozostała czescią ciasta, równiez ponakłuwac widelcem. Piec 45 min w 200st. po upieczeniu posypac cukrem pudrem.Smacznego! Szarlotke przechowuje pod pokrywą do tortów długo wiec zachowuje swiezosc :-)