Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka tak się zwie ponieważ przepis na nią dostałam dawno, dawno temu od chrzestnej cioci Leni. Ja do piany z białek dla koloru dodałam kisiel wiśniowy, ale nie jest to konieczne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2070
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2070
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2420
Składniki
Z mąki, żółtek, proszku do pieczenia, połowy szklanki cukru i masła zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Jedną częścią wyłożyć blaszkę do pieczenia 25x25cm a pozostałe dwie wstawić do lodówki.
Ubić pianę z białek dodając pozostałą część cukru i kisiel wiśniowy.
Cienko pokrojone lub starte na tarce jabłka wyłożyć na ciasto; na to zetrzeć drugą część ciasta. Wyłożyć pianę z białek, i na to zetrzeć trzecią część ciasta. Piec ok 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 170st.