Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka cynamonowa z kokosem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 954
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 954
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Bułki pokrój na cienkie kromki, zalej mlekiem. Tortownicę natłuść, cienko posyp wiórkami kokosowymi. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych ocz kach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj. Do miękkich bułek wbij jajka, zamieszaj. Masę podziel na 3 części.
Spód tortownicy wyłóż jedną częścią masy bułkowej, ułóż połowę jabłek. Ponownie ułóż pół bułek, wyłóż resztę jabłek. Przykryj resztą masy. Masło stop, skrop szarlotkę, posyp resztą wiórków. Piecz ok. 30 minut w 160°C. Posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie