Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w nazwie :) Najlepiej smakuje ciepła z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.....a na poprawę nastroju z jednym i drugim polane sosem czekoladowym:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11057
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11057
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na wielkość blaszki, którą uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Podpiec w 180st.C przez ok.20 min. W oczekiwaniu na spód, zajmujemy się jabłkami, które myjemy, obieramy i drobno kroimy. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą i przykrywamy pokrywką. Gotujemy na największym ogniu. Po wypuszczeniu soku z jabłek, gotujemy bez pokrywki, aż płyn odparuje. Na końcu dodajemy cukier i cynamon- do smaku. Gorący mus wylać na podpieczony spód. Składniki na kruszonkę włożyć do miski, zagnieść i rozkruszyć na jabłkach. Piec w 200st. przez ok.40-50 min. do zrumienienia kruszonki. Posypać cukrem pudrem :)