Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wydajne, kolorowe kruche ciasto
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Mąkę, masło, smalec, żółtka, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia szybko zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na 3 części. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na 10 minut, pozostałe rozwałkować na stolnicy.
Wysmarować dużą blachę tłuszczem, obsypać bułką tartą, wyłożyć na niej rozwałkowane ciasto, ponakłuwać całość widelcem, posypać pozostałą bułką tartą, na ciasto wyłożyć duszone jabłka i wyrównać
Białka ubić z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę, na koniec dodać czerwony kisiel.Wyjąć z zamrażalnika pozostałe ciasto i utrzeć je na tarce (na grubych oczkach) na pianę.
Wstawić ciasto do piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 180 - 200 stopni C.