Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę szarlotkę piekłyśmy z moją mamą w latach 80-tych, kiedy nie było możliwości pieczenia tak bajecznych ciast jak dzisiaj. Jest tania, łatwa w przygotowaniu i zaskakująco krucha.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25574
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25574
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto (jeśli jest zbyt luźne dodać odrobinę mąki)
Na blachę wyłożoną papierem, wylepiamy 2/3 ciasta. Na ciasto wykładamy jabłka, na jabłka układamy krateczkę wykonaną z pozostałej 1/3 ciasta.Piec 45-50 min w temperaturze 180 stopni.