Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę szarlotkę piekłyśmy z moją mamą w latach 80-tych, kiedy nie było możliwości pieczenia tak bajecznych ciast jak dzisiaj. Jest tania, łatwa w przygotowaniu i zaskakująco krucha.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1661
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 186
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1661
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 186
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto (jeśli jest zbyt luźne dodać odrobinę mąki)
Na blachę wyłożoną papierem, wylepiamy 2/3 ciasta. Na ciasto wykładamy jabłka, na jabłka układamy krateczkę wykonaną z pozostałej 1/3 ciasta.Piec 45-50 min w temperaturze 180 stopni.