Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę szarlotkę piekłyśmy z moją mamą w latach 80-tych, kiedy nie było możliwości pieczenia tak bajecznych ciast jak dzisiaj. Jest tania, łatwa w przygotowaniu i zaskakująco krucha.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 210
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 210
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto (jeśli jest zbyt luźne dodać odrobinę mąki)
Na blachę wyłożoną papierem, wylepiamy 2/3 ciasta. Na ciasto wykładamy jabłka, na jabłka układamy krateczkę wykonaną z pozostałej 1/3 ciasta.Piec 45-50 min w temperaturze 180 stopni.