Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 55
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 55
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
Składniki
Obrane i pozbawine gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać cynamon, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki i do mąki zetrzeć na tarce schłodzone masło, albo pokroić na małe kawa. Dodać cukier, jajka, śmietanę. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować do wielkości foremki wysmarowanej masłem 24x30 cm i rołożyć na dnie. Na ciasto wyłożyć przygotowane jabłka. Ładnie wyrównać. Rozwałkować drugi placek i przykryć jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Jeszcze ciepły placek już można zajadać. Smacznego. * Można osypać cukrem pudrem lub polukrować ale niekoniecznie. Do jabłek można dodać rodzynki, żurawinę, orzechy, ale niekoniecznie. Moja rodzina uwielbia ,,łysą szarlotkę,,