Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega puszysta i wilgotna w środku szarlotka. Udekorowana cukrem pudrem i prażonymi migdałami nie tylko świetnie smakuje, ale również cudownie prezentuje się na stole. Niewiele pracy, a zachwyt domowników gwarantowany.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj kefir i olej oraz przesiane suche składniki. Ciasto ucieraj mikserem na małych obrotach poruszając się cały czas w jedną stronę (albo prawą, albo lewą).
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Owoce oprósz cynamonem.
Masło stop w rondelku lub kuchence mikrofalowej.
Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 23 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Na górę wyłóż jabłka z cynamonem. Owoce posmaruj roztopionym masłem.
Szarlotkę na kefirze piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę (do suchego patyczka).
Upieczoną szarlotkę przestudź. Przed podaniem udekoruj prażonymi płatkami migdałów i cukrem pudrem.