Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega puszysta i wilgotna w środku szarlotka. Udekorowana cukrem pudrem i prażonymi migdałami nie tylko świetnie smakuje, ale również cudownie prezentuje się na stole. Niewiele pracy, a zachwyt domowników gwarantowany.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj kefir i olej oraz przesiane suche składniki. Ciasto ucieraj mikserem na małych obrotach poruszając się cały czas w jedną stronę (albo prawą, albo lewą).
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Owoce oprósz cynamonem.
Masło stop w rondelku lub kuchence mikrofalowej.
Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 23 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Na górę wyłóż jabłka z cynamonem. Owoce posmaruj roztopionym masłem.
Szarlotkę na kefirze piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę (do suchego patyczka).
Upieczoną szarlotkę przestudź. Przed podaniem udekoruj prażonymi płatkami migdałów i cukrem pudrem.