Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe do przygotowania. Zasmakuje każdemu.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Masło pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Z ciasta ulepić kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. 40 min. ( ja użyłam woreczka foliowego).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i cynamon. Smażyć ok. 20- 25 min. aż wszystko zacznie zmieniać się w mus.
Formę wyłożyć papierem.
Ciasto podzielić na 2 części
Z 1. odrywać kawałki ciasta i wyklejać nimi formę.
Spód ciasta podpiec 15-20 min. w 180 stopniach
Na spód podpieczonego ciasta wyłożyć mus. Rozłożyć 2. część ciasta. (można zetrzeć na tarce jeżeli jest dobrze schłodzone).
Ciasto piec w 180 stopniach około godziny. Gotowe ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego.