Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na 3 porcje 1 porcja 283 kcal B 7g T 13g W 37 g
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Składniki
kruchy spód: 70 gr płatków owsianych zblenduj w blenderze na mąkę. Dodaj 30 g posiekanego masła, 20 g erytrytolu , jogurt, żółtko i proszek do pieczenia. Składniki wymieszaj ze sobą i wyrób ciasto. Ciastem wylep spód posmarowanej masłem średniej blaszki lub ceramicznej formy żaroodpornej. Wstaw do piekarnika na 10 min - 180 stopni.
mus jabłkowy: Jabłka obierz i pokrój w niedużą kostkę. Wrzuć do garnka, wlej troszkę wody gotuj ok 10-15 min aż będą się rozpadać. Dopraw cynamonem i sokiem z cytryny. W małej ilości wody wymieszaj budyń i wlej do masy jabłkowej i dokładnie wymieszaj aż się zagęści.
wierzch: ubij pianę z białek z małym dodatkiem soli i cukru. Na upieczonym lekko ostudzonym spodzie ułóż masę jabłkową i pianę z białek. W miseczce przygotuj kruszonkę z płatków owsianych w całości, reszty masła i erytrytolu wyrabiając ją dłonią. Posyp nią ciasto. Piecz ok 30 min w 180 stopniach.