Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, przekładana szarlotka bez dodatku białego cukru.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na trzy części i każdą wałkujemy na placek wielkości dużej blaszki. Rozwałkowane ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 20 minut. Ciasto po upieczeniu powinno mieć złoto-brązowy kolor. I tak za każdym razem.
Jabłka obieramy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Miksujemy na gładziutką masę. Dodajemy cynamon, cukier fruktozowy i na wolnym ogniu smażymy, aż jabłka trochę zbrązowieją i odparuje z nich nadmiar soku. Pamiętajcie aby cały czas je mieszać, żeby się nie po przypalały.
Połowę gorącej masy jabłkowej wylewamy na jeden upieczony blat ciasta, nakładamy następny placek i na niego wylewamy resztę masy jabłkowej. Przykrywamy trzecim plackiem. Lekko ugniatamy ciasto, owijamy folią i odkładamy je do leżakowania na przynajmniej całą noc. Smacznego !!!