Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14812
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14812
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na godzinę.Masa serowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać połową cukru,poddusić 15 min., a następnie ostudzić.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,połączyć z trzykrotnie zmielonym serem,utrzeć,białka ubić i sera,dodać do sera, wymieszać,jabłka połączyć z serem,dodać sparzone rodzynki i mąkę ziemniaczaną. W wyłożonej pergaminem tortownicy ułożyć ciasto kruche i i masę, piec w temp.200 stopni przez około 50 min.